Известие

Collapse
No announcement yet.

Иситнски се наслдаих на Алфа 147 1.9 JTD

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Иситнски се наслдаих на Алфа 147 1.9 JTD

Хора вчера си направих невероятна душевна чекия пояздвайки на 1 пич алфата.
    Впечатления:Неверояно ускорение!!!
    Мека и приятна хидравлика,ковящи спирачки,удобна седалка,добра (в никакъв случай твърда) возия с оглед на това, че става дума за хетчбек, не много добра задна видимост заради малкия заден прозорец.Скоростите не се включваха особено добре,но това го отдавам на износения отделящ крайно долу съединител.
    Имаше го, обаче неприятното скърцане от предното окачване, който проблем силно се надявам на моята модел 2005-та да е изгладен!
    Общо взето впечатленията ми от колата са страхотни и с огромно нетърпение очаквам моята хубавица от Германия.
    Колеги при мен думата АЛФАМАНЯК е в пълна сила!!!

Наздраве на всички съфорумци
    Last edited by ЗМЕЯ!; d.m.y г., 12:29.
    SNAKE 147 1.9 JTD Z-Edition '05 - THE RED TORPEDO
    SNAKE 147 1.9 JTDm 8V '06 - Nero
    SNAKE 159 1.9 JTDm 16V '06 - Rosso

браво
    Добавките, тиксото и телта не ремонтират Вашата кола!!!

Comment

Колега, защо ме караш съвсем да си опрежа топките за дето си купих бензинка уфффффффффффффф.
      Дано да дойде момент, в който да се кача най-сетне на дизел!
      Инак успех и много безаварийни км.
      Opel Corsa B
      Opel Tigra
      Mercedes A 160
      Mercedes A190 AMG
      Alfa Romeo 147 1.6 ts
      http://www.snimka.bg/album.php?album_id=233669

Comment

Първоначално публикувано от hektor Покажи съобщение
        Колега, защо ме караш съвсем да си опрежа топките за дето си купих бензинка уфффффффффффффф.
        Дано да дойде момент, в който да се кача най-сетне на дизел!
        Инак успех и много безаварийни км.
        Човече незнам за къв УЙ ги зимате тея бензини
        JTD-то хем харчи ДОСТА по-малко хем върви ДОСТА повече (говоря за развностойен дизелов и бензинов мотор с по 150 коня)
        Вчера се качих на една 156-ца и то комби 2.4 JTD 150 коня е тряяя да ви кажа момчета че тая кола ми взе акала
        Тръгвам си аз на 1-ва нормално тая алфа ше се чупи да върти гуми,включвам втора въртежи,включвам 3-та пак съвсем нормално тая върти гуми кат ненормална ебати колата.
        Питам пича що така тая кола постоянно върти гуми,а той ми вика, че то тва раиш'ли си е съвсем нормално за колицата и аз просто не съм и бил свикнал баси майката хора побърках се.
        Тая 156-ца на 2500 об.вдигна 120

Comment

Първоначално публикувано от zmeycho Покажи съобщение
          JTD-то хем харчи ДОСТА по-малко хем върви ДОСТА повече (говоря за развностойен дизелов и бензинов мотор с по 150 коня)
          Вчера се качих на една 156-ца и то комби 2.4 JTD 150 коня е тряяя да ви кажа момчета че тая кола ми взе акала
          Тръгвам си аз на 1-ва нормално тая алфа ше се чупи да върти гуми,включвам втора въртежи,включвам 3-та пак съвсем нормално тая върти гуми кат ненормална ебати колата.
          Питам пича що така тая кола постоянно върти гуми,а той ми вика, че то тва раиш'ли си е съвсем нормално за колицата и аз просто не съм и бил свикнал баси майката хора побърках се.
          виж сега, между дизел и бензин няма нищо общо - звука на бензина като го изрязваш е "уникален", много по голям кеф е да обърнеш оборотомера до 7200 об/мин отколкото до 5000. иначе и двете вдигат еднаква макс. скорост. ако мислиш че бензинката не върти гуми много се лъжеш. аз лично (2,0) съм се дърпал с 2,4 jtd на 400 м. - изпреварих го с около половин дължина.
          дизелово ферари и бензинов трактор няма нали знаеш))
          така че не е точно така както си ги мислиш нещата)
          alfa 156 '00 2.0 distinctive

Comment

Ами колега взех бензин, щото тогава всички дизелови 147-ци бяха ебати цифрата на ебати километрите. Може би бях хванал кофти период, точно като започна лудницата с цените на горивата и дизелите съвсем скочиха до небесата. И тъй като много много не карам колата демек не правя огромни КМ.годишно, се реших отново на бензинка!
            Opel Corsa B
            Opel Tigra
            Mercedes A 160
            Mercedes A190 AMG
            Alfa Romeo 147 1.6 ts
            http://www.snimka.bg/album.php?album_id=233669

Comment

И аз се колебаех между бензин и дизел и избрах.....пропан-бутан
              156 1.8 TS

Comment

Е такива коментарчета ми оправят настроението сутрин рано много. Разбираш пича, върти гуми си е е... мама.. тая кола ми скъса шортите и на 1000 оборота бех вече на 200 и отзад димна пелена и асфалта го изрових..... ееее
                "Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
                К.М.

Comment

Първоначално публикувано от fredi77 Покажи съобщение
                  виж сега, между дизел и бензин няма нищо общо - звука на бензина като го изрязваш е "уникален", много по голям кеф е да обърнеш оборотомера до 7200 об/мин отколкото до 5000. иначе и двете вдигат еднаква макс. скорост. ако мислиш че бензинката не върти гуми много се лъжеш. аз лично (2,0) съм се дърпал с 2,4 jtd на 400 м. - изпреварих го с около половин дължина.
                  дизелово ферари и бензинов трактор няма нали знаеш))
                  така че не е точно така както си ги мислиш нещата)
                  Приятелю звука може да е различен на бензинката,но на нея само това и остава 1 звук
                  Самия факт,че въртящия момент на съвременните дизели е 50% по-голям от на бензините ми дава уснование да си мисля кой мотор ще върви повече ти кво ще кажеш?
                  Другия ми огромен аргумент както казах по-рано е че дизела ще гори 4-5 литра по-малко на 100 км от бензина.Е тва ако не са аргументи здравенце....

Comment

Тя и моята 1,9 JTD без да е 150к.с. се движи със 120км/ч на 2500 оборота
                    Alfa 156 1,9 JTD - 02,2000г
                    Avensis 2011 -2.0 D-4D

Comment

Само бензин
                      Last edited by fred; d.m.y г., 19:38.
                      Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
                      Нагоре по стълбата, която води надолу
                      sigpic

Comment

Приятелю звука може да е различен на бензинката,но на нея само това и остава 1 звук
                        Самия факт,че въртящия момент на съвременните дизели е 50% по-голям от на бензините ми дава уснование да си мисля кой мотор ще върви повече ти кво ще кажеш?
                        Другия ми огромен аргумент както казах по-рано е че дизела ще гори 4-5 литра по-малко на 100 км от бензина.Е тва ако не са аргументи здравенце....
                        Пич добре ,че си поръчал 2005 година автомобил,и дано не ти се налага смяна на основни детайли като съединител,турбо ,дюзи,помпи..................................,та тогава ще се вкараш в размисъл кое излиза по-ефтино примерно за календарна година. Из форума има много теми за вечния спор кое е по добро бензин или дизел?,не е нужно да се исказваш крайно ,за едното или другото.Тука има заклети бензинаджии като мен ,както и такива дизелджии,кой както му е кеф,и както му отърва джоба.НЕ СРАВНЯВАЙТЕ АТМОСФЕРНИ ДВГ С ТУРБО ТАКИВА,я сложи на кантара 2.5 турбо бензин и 2.5 турбо дизел(без разхода,няма вървящи и икономични). И с кеф да си караш автомобилчето без проблеми дълги години,супер автомобилче е.

Comment

Шата питам като почне да пуши като влак тогаа ко ша праиш?

П.С.Разхода далеч не е с такава разлика
                          Alfa Mito 1.4
                          156 2.0 155 ex
                          156 sw 2004 1.9 jtd 16v ex

Comment

Направо да се чуди човек защо изобщо се произвеждат бензинови автомобили...
                            Alfa Romeo 164 SUPER T. Spark /Base '95/ - gone for parts;
                            Lancia Kappa JTD '98 -

Comment

Тая тема па тръгна в греховната посока. Бензинаджии и дизеларци нема да се убедят един друг никогаш. Т'ва си остава вечния спор.
                              Alfa Romeo 145 Boxer 1.6 I.E. 8V 103 hp

Comment

Working...
                              X